jug velika

Udruga navijača Dinama iz Orahovice osnovana je 29. veljače 2008., ali je Dinamo oduvijek imao podršku svojih vjernih navijača iz Orahovice i okolnih mjesta. Mnogi su Dinamovci iz ovog kraja išli i puno prije navijati za Dinamo, samostalno ili u manjim grupama. Navijati za Dinamo za nas je kao religija, način života, stvar s kojom se rodiš i koju naslijediš.

Dinamo je, osim u Zagrebu, imao našu podršku na mnogim stadionima: u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Banjaluci, Skoplju, Splitu, Osijeku, Vinkovcima, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Koprivnici, Suhopolju, Velikoj, Budimpešti, Bremenu, Pragu, Udinama, Amsterdamu, Bruggeu, Madridu, Kijevu, Parizu, Glasgowu, Salzburgu, Münchenu, Londonu, Manchesteru itd.

Udruga okuplja sve Dinamovce iz Orahovice i okolnih mjesta, bez obzira na godine. Cilj Udruge je promicanje GNK Dinamo Zagreb i pružanje podrške voljenom klubu, a taj se cilj ostvaruje: omasovljenjem članstva, organiziranim odlaskom na utakmice, promicanjem športskog navijanja, humanitarnim aktivnostima te suradnjom s drugim udrugama i građanima. Prvi transparent izradili smo 1991. godine. Predsjednik Udruge, Damir Najmenik, tri je puta proglašen najaktivnijim Dinamovim povjerenikom u Hrvatskoj, i to 2008., 2009. i 2017. godine. 

Do sada smo organizirali deset Plavih noći i svaka je bila humanitarnog karaktera. Pomogli smo Dječjem vrtiću "Palčić" u Orahovici, Dinamovcu Marijanu Šimiću koji je teško stradao 1990. godine na utakmici u Splitu, Nikolini Madavić učenici Srednje škole "Stjepan Ivšić" kojoj je dijagnosticiran tumor, našem prijatelju Hazimu kojemu je s trinaest godina dijagnosticiran reumatoidni artritis, Draženu Kaltenbacheru, članu naše Udruge koji je od 1984. godine u invalidskim kolicima, štićenicima Doma za stare i nemoćne "Vedri dani" u Orahovici, jednoj obitelji u potrebi koja je željela ostati anonimna, Udruzi za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama "Jaglac", samohranoj majci s dvoje malodobne djece s područja Orahovice te obitelji Brekalo iz Duge Međe.

Osim toga, sudjelujemo na humanitarnim i memorijalnim turnirima, donirali smo sredstva za obnovu orahovačke crkve,  za obnovu vukovarskog vodotornja, za Dinamove legende, sudjelovali u akciji prikupljanja pomoći za obitelji poginulih kornatskih vatrogasaca, za djecu Vukovara, za stradale u poplavljenoj Slavoniji, za Barbaru i Marka iz Orahovice, osigurali sjedalice s maksimirskog stadiona za nogometne klubove u Orahovici, Čačincima i Velikom Rastovcu, podupiratelji smo Zaklade "Nema predaje". Svake godine u mjesecu svibnju polažemo vijenac i palimo svijeće ispred spomenika poginulih Dinamovih navijača u Domovinskom ratu, dok u studenom odlazimo u herojski grad Vukovar.